Mijn kinderopvang

Speelruimte

Voor ieder kind is er iets te spelen, klein speelgoed dat gevaarlijk is voor de kruipertjes heb ik niet. Het speelgoed staat hier in de kamer in overzichtelijke bakken gesorteerd. Op zolder staat nog meer speelgoed, soms wissel ik wat speelgoed om. De kinderen spelen hier alleen in de kamer en in de tuin, dit om een goed overzicht te kunnen houden op een veilige speelplek. Voor de lunch ruimen wij gezamenlijk op terwijl het opruimlied gezongen wordt.

Slaapruimte

Ik heb aparte saapruimtes met totaal 5 ledikantjes, voor ieder kind een eigen ledikantje om lekker te slapen. Het zijn allemaal veilige ledikantjes met goede matrasjes. De baby’s slapen op een Aerosleep matrasje en in een slaapzakje, eventueel met een laken en een katoenen dekentje. Campingbedjes worden hier niet gebruikt.

Buitenruimte

Aan de achterkant van het huis heb ik een grote tuin van 16 meter diep met kinderspeelgoed, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Alles is van deugdelijk materiaal! De fietsjes zijn van het merk Okido. Ook is er een peuterglijbaan van Vinci die op de grond geankerd staat. Dit alles staat op rubberen tegels met kunstgras.

Zwembadjes worden hier met het oog op veiligheid niet gebruikt, met warm weer gebruiken we een waterval, een tuinsproeier, een plantenspuit of bakjes met water.